Aktuel udstilling

Fantasiens Kraft

- Henry Heerup og Herman Stilling

5. februar - 19. juni 2016 på Heerup Museum 

Kunstnerne Henry Heerup og Herman Stilling voksede op med tyve års mellemrum i Nørrebros arbejderkvarter og tog begge barndommens erindringer og identitet med ind i en livslang kunstnerisk karriere. Deres sociale engagement blev skærpet af den indflydelsesrige professor Aksel Jørgensen, der var dybt engageret i Arbejdernes Kunstforening og andre måder at sprede kunsten ud til den brede befolkning på. Gennem årene skabte Heerup og Stilling hver deres farverige og folkelige ståsted med fokus på fantasien, der på én gang kan underholde og spejle virkelighedens muntre såvel som alvorlige sider. Det var herudaf henholdsvis nissen og trolden fødtes som de to kunstneres alter egoer og almenkendte motiver.

Ikke mange ved, at Heerup og Stilling faktisk var i familie med hinanden langt ude. Men det var deres store interesse for kunsten, der bragte dem sammen. Man mærker, under de sparsomme udtalelser fra de to kunstnere der helst udtrykte sig i billeder, et varmt venskab og en gensidig respekt for hinandens kunstneriske projekter.  

For yderligere information og pressefoto: kontakt museumsleder og forfatter til biografien Anni Lave Nielsen på mobil 40979424

Billedgalleri

View the embedded image gallery online at:
http://www.heerup.dk/da/udstillinger/aktuel.html#sigProIdf77eba42bb