Aktuel udstilling

Vidunderlig hverdag - Heerup & Sylvester

23. januar – 26. april 2015.

Det lå ikke umiddelbart i kortene for hverken Leif Sylvester eller Henry Heerup, at de skulle leve som kunstnere - født i arbejderkvarterer måtte de hver især gå deres mere eller mindre kringlede vej. Begge har de i farverige malerier og skulpturer trukket på menneskelige erindringer og vidunderlige hverdagsoplevelser, og forårets særudstilling vedrører da også alt fra barndomsminder og kyssebilleder til finurlige væsener.

Både Heerup og Sylvester er i stand til at se det smukke i det indlysende og almindelige. De er ikke bange for gentagelsen eller genkendelsen i motiver som naboens hund og en god kaffetår. Det er formodentlig grunden til, at deres værker har haft så stor gennemslagskraft hos det ”folkelige” publikum. Det er en art demokratisering af kunsten, som både bringer kunsten ind i hjemmene og hjemmets genstande og erfaringer ind i kunsten. Gennem kunsten bearbejder og spejler begge kunstnere hverdagen og gør den til deres egen.

I udstillingen ”Vidunderlig hverdag” med værker af såvel Henry Heerup som Leif Sylvester bliver det tydeligt, at de to også har humoren til fælles. Ikke skraldgrinet, men det skæve smil eller glimtet i øjet over for hverdagens små momenter. Vi elsker det, fordi det giver os en lejlighed til at more os over os selv og hinanden.