Atomblomster - Heerup og den kolde krig

Heerup Museum tilbyder forskellige dialogbaserede værkstedsforløb af 2 timers varighed. Et værkstedsforløb starter med en omvisning i museets aktuelle udstilling og fortsætter i det kreative værksted, hvor eleverne arbejder videre med egne produkter og fortolkninger. Således kan eleverne både drage inspiration direkte fra Heerups værker og prøve kræfter med en lang række teknikker og materialer. Alle vores undervisningstilbud tager højde for fagmål og læringstrin, og vi tilbyder både et fast forløb om billedanalyse (klik her for at se mere) og nye forløb med afsæt i vores skiftende særudstillinger. 

Et værkstedsforløb koster kr. 650,- alt inklusiv (175 kr. for skoler i Rødovre Kommune) og kan bookes tirs-fre kl. 9-16 på tlf. 36378700 eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fra d. 14. sept. 2018 til d. 27. januar 2019 vises udstillingen "Atomblomster - Heerup og Den Kolde Krig", som skabes i samarbejde med Oplevelsescenter Vestvolden og Rødovre Lokalhistorisk Arkiv. Udstillingen præsenterer Heerup værker fra 1950-75 i dialog med kulturhistoriske genstande fra efterkrigstiden og har fokus på, hvordan Heerup omsætter tidstypiske emner som atomkrig, rumkapløb og fredsbevægelser ved hjælp af fantasiens og eventyrets linse. Læs mere her.

Hvis du som dansklærer arbejder med emnerne besættelsen af Danmark eller efterkrigstiden, kan vi anbefale Clio Onlines temabaserede forløb "I skyggen af krig", som er målrettet udskolingen. Her kan du finde tips og inspiration til dit undervisningsforløb - gå til Clio Online her.

Følgende 4 værkstedsforløb udbydes i forbindelse med "Atomblomster - Heerup og Den Kolde Krig":

    

VERDENS BEDSTE VERDEN
Symbolworkshop à 2 timer
Målgruppe: 0.-3. kl.

I dette værkstedsforløb undersøger vi både traditionelle og personlige symboler via fantasifulde værker af Henry Heerup. Med afsæt i en billedsamtale om Heerups verdenssyn og brug af modsætninger skal hver elev tegne og male deres bud på ”verdens bedste verden” ud fra egne idéer og oplevelser. Inspireret af Heerups univers skaber vi en fælles billedfortælling om håb og drømme for fremtiden.

Læs mere om værkstedsforløbet ved at downloade pdf'en "Verdens_bedste_verden" nederst på siden.
 

  

JEG KAN FLYVE
Skraldeworkshop à 2 timer
Målgruppe : 0. -2. kl.

I dette værkstedsforløb undersøger vi det at flyve og rejse via fantasifulde værker af Henry Heerup og kulturhistoriske genstande fra den kolde krig. Med afsæt i en billedsamtale om krig, fred og flyvemaskiner skal hver elev bygge sjove ”flyvere” i skrald ud fra egne associationer og gamle materialer. Inspireret af Heerups skraldekunst og brug af symboler puster vi fantasi og følelse ind i hverdagens genstande.

Læs mere om værkstedsforløbet ved at downloade pdf'en "Jeg_kan_flyve" nederst på siden.
 

  
SKRALDEKUNST OG RUMREJSER
Skraldeworkshop à 2 timer
Målgruppe : 3.-9. kl.
 
I dette værkstedsforløb undersøger vi flyvemaskinen som historisk fænomen og kunstnerisk motiv via fantasifulde værker af Henry Heerup og kulturhistoriske genstande fra den kolde krig. Med afsæt i en billedsamtale om krig, fred og flyvemaskiner skal hver elev bygge ”flyvende” skraldekunst ud fra egne associationer, gamle materialer og viden om symboler.
 
Læs mere om værkstedsforløbet ved at downloade pdf'en "Skraldekunst_og_rumrejser" nederst på siden.

 
  
 
SUPERHELTE VS. MONSTRE
Tegneserieworkshop à 2 timer
Målgruppe: 6.-9. kl.


I dette værkstedsforløb undersøger vi kampen mellem det gode og det onde via fantasifulde værker af Henry Heerup samt motiver og virkemidler fra tegneseriens univers. Med afsæt i en billedsamtale om alter egoer og superkræfter skal hver elev kombinere billeder og tekst med elementer af både hverdag og eventyr. Inspireret af Heerups og superheltenes eksplosive univers skaber vi personlige billedfortællinger om identitet, fællesskab og symboler. 
 
Læs mere om værkstedsforløbet ved at downloade pdf'en "Superhelte_vs_monstre" nederst på siden.

Video