Lige nu

Bogrelease: "Naturens hårdkogte - Stenkunst af Henry Heerup"

Den helt nye bog “Naturens hårdkogte - stenkunst af Henry Heerup” samler alle trådene i Heerups arbejde som billedhugger. Bogen er skrevet af museumsleder på Heerup Museum, Anni Lave Nielsen, og indeholder desuden artikler af kunstner Bjørn Nørgaard og Camilla Brøgger fra Kunstkonserveringen. Fotograf Michael Dam har leveret et unikt fotoarbejde, der bringer os helt tæt på Heerups stenkunst. Bogens smukke og gennemførte layout har Spine Studio stået for. 

Læs mere om bogen her..

 

Ny udstilling: Ole Heerup - Farvens melodi

9. februar – 21. maj 2018

Med udstillingen "Ole Heerup – Farvens melodi" ønsker Heerup Museum at ære mindet om en stor kolorist og livskunstner, der for nylig gik bort. Udstillingen vil i et retrospektivt perspektiv stille skarpt på Ole Heerups kunstneriske arbejde; fra det figurative og grafiske til de lyrisk abstrakte farvestrømme. Hos kunstnersammenslutningen Koloristerne fandt Ole Heerup igennem årtier et mangfoldigt udstillingsfællesskab, hvor både hans store menneskelige engagement og kunstneriske nysgerrighed trivedes. Og drømmen om at bygge sit eget sted i verden, tæt ved naturen og i fællesskab med ligesindede, fulgte Ole livet igennem. Hans interesse for maleriet løb parallelt med en stor passion for musikken, som han bl.a. kanaliserede ud i sine intense farvestrøg, der vibrerede – næsten som strengene på de instrumenter, han mestrede.

"Ole Heerup – Farvens melodi" præsenterer et kombineret udvalg af Ole Heerups farverige og poetiske værker og Henry Heerups portrætter af Ole. Gennem de to kunstnere fortæller vi historien om kunstneren Ole Heerup, hans liv og hans virke.

 

Vinterferie workshop: Marmorering på papir
13. – 16. og 20. – 23. februar kl. 13-16 

Heerup Museum inviterer jer med i marmoreringens univers - en flot og anderledes måde at dekorere sit papir på. Vi vælger selv farver og marmorerer, inden vi hænger dem til tørre og måske folder en notesbog. Brug den til sjove tegninger eller forunderlige historier. Pris 35 kr. pr. deltager inkl. entré til Heerup Museum. Først til mølle. Ingen tilmelding.

 

Gratis omvisning: Introduktion til Ole Heerup
Søndag d. 18. februar kl. 12-13.00

Vær med når museets dygtige kunstformidler introducerer forårets nye særudstilling om Ole Heerups liv og kunstneriske virke. Med vægt på centrale temaer som musikken, farven og familien går vi på opdagelse i udstillingen. Ingen tilmelding. Gratis mod betalt entré. 

 

SMÅT ER GODT #1

- En eftermiddag på Hofteatret i selskab med Munkeruphus v/ Line Kjær og Heerup Museum v/ Anni Lave Nielsen

Søndag d. 25. februar kl. 14-15.30

Indimellem sker det desværre at spændende og ikke mindst gennemarbejdede udstillinger bliver overset, da det blandt de større museers blockbusters kan være vanskeligt at gøre sig bemærket som mindre udstillingssted. 

I samarbejde med Teatermuseet i Hofteatret (www.teatermuseet.dk) inviterer Culturebites i foråret til en række tematalks med udgangspunkt i spørgsmålene:
- Hvordan skaber man med begrænsede midler de udstillinger, man har ambitioner om?
- Hvordan markedsfører man sig som museum?
- Hvordan man får museet til at leve?

Først i rækken er museumsleder Anni Lave Nielsen fra Heerup Museum (www.heerup.dk) og kunstnerisk leder Line Kjær fra Munkeruphus (www.munkeruphus.dk).

Talks'ne vil finde sted i Hofteatret på Teatermuseet i museets åbningstid den sidste søndag i måneden fra 14:00 til 15:30. Efter at have betalt entré til museet er der fri adgang til talken såvel som til resten af museet. Museet har åbent fra 12:00 til 16:00.

TILMELDING: Mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Video