Lige nu

Hva' så Forstad?
Foredrag med Poul Sverrild fra Forstadsmuseet
Torsdag 24. april kl. 19-20.30

Et foredrag om Danmarks største by, Forstaden! Vi kender den alle sammen, men vi ved ikke så meget om den. Utallige undersøgelser har interesseret sig for problemer med fx beboersammensætning, dårlig arkitektur og pendling. Men vi har for længst stemt Forstaden ind på en førsteplads blandt vores bytyper ved at vælge at flytte dertil, så vi må vel holde af den? Alligevel står den for skud: den er rodet, historieløs, grim, ghetto, kedelig og kulturløs - men samtidig er den hjemstavn, tryghed, velfærd, modernitet og arbejdsplads.
Forstadens historie er kommet i fokus i disse år, hvor samfundets udviklingsenergi igen er forskubbet mod bykernerne. Hør Poul Sverrild fortælle om Forstaden blandt værkerne i udstillingen "Mit sted - billeder af Heerups Rødovre". Pris: gratis. Kaffe og kage kan købes. Tilmelding til Heerup Museum nødvendig.
Poul Sverrild, mag.art. i historie 1981 og har siden primært arbejdet med dansk lokal-, forstads-, plan- og bolighistorie. Han er ansat på Forstadsmuseet og arbejder med en afhandling om forstaden. Sverrild er engageret i bygningsbevaring og har blandt mange udvalg sæde i Udvalget for Nyere Tids Arkitektur.

"Mor er den bedste i verden"
Brunch og kort foredrag om mødre og andre dejlige kvinder
Søndag 11. maj kl. 10-12

Det er Mors Dag! Glæd din mor, svigermor, mormor eller en anden dejlig kvinde med et morsdags-arrangement og få en skøn oplevelse sammen. Vi serverer en let brunch og fortæller om Heerups forhold til sin mor og kvinder generelt samt om hvordan Mors Dag blev til.
Tilmelding til Heerup Museum nødvendig. Pris 150 kr. pr. person for brunch, foredrag og museumsentré. Billetter betales forud. Max 35 pers.

Læs om flere af museets arrangementer.