Lige nu

Sidste chance for særudstillingen "Heerups Have"
"Heerups Have" er åben tirsdag til søndag 11.00 - 16.00 til og med 6. september. Vi viser filmen "Et år med Henry" af Jens Jørgen Thorsen i Vognporten. Husk at du kan låne et tæppe på museet, medbringe madkurven til en frokost i museets have eller på gårdspladsen samt købe lækre Hansens Is og mange andre gode ting i museumsbutikken!
Seeds of Love - workshop for børn m.fl.
Rødovre Kulturnat fredag 4. september kl. 18-23

Sted: Rødovre Parkvej
Heerup Museum er på Kulturnatten i Rødovre kl. 18-23: Gå forbi Kærlighedshjørnet på Rødovre Parkvej og skriv "Kærlighed" på dit sprog og plant dit værk. Oplev også menneskepyramiden vokse op eller tag en selfie i "Hjertet".

Ny biografi om Heerup - "Motivets Magt" udkommer september 2015
Heerup var i centrum af dansk kunst i et halvt århundrede og spillede en rolle i udviklingen af den europæiske kunst før, under og efter 2. verdenskrig. Alligevel er hans værker hidtil gået under forskernes radar og fremstår i dag næsten uberørt af grundig kunsthistorisk forskning. Dette skyldes for det før­ste, at der ikke hidtil har været tilstrækkeligt tilgængeligt primærmateriale. Med Heerup Museums seneste intensive digitalisering samt arbejdet med en større biografi om kunstneren skulle der være rådet bod på dette. En stor del af museets nyindsamlede viden er nu samlet i biografien Motivets Magt – Henry Heerup 1907-93, som udkommer 16. september 2015.

Heerup og avantgarden
Hele tre museer viser i 2015 sideløbende og relaterede udstillinger under det fælles tema Heerup og avantgarden. Tre udstillinger, der hver især kaster et nyfortolkende blik på Henry Heerups kunst og dens betydning i en nutidig kontekst. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum viser udstillingen Dane Fæ, der med et retrospektivt snit stiller skarpt på Heerups oeuvre i spændingsfeltet mellem høj- og lavkultur. Heerup Museum belyser i udstillin­gen Heerup og Cobra Heerups rolle i den europæiske Cobra-gruppe, og Sorø Kunstmuseum sætter med udstillingen Heerup og Mertz. Skrammel-avantgarde fokus på de to kunstneres rødder i dada­ismen og de fælles bestræbelser i deres meget forskellige virke. Udstillingerne ledsages af en antologi, der som en selvstændig forskningspublikation nytænker Heerup og tager hans produktion alvorligt i en avantgarde teoretisk sammenhæng.