Lige nu

Lakrismer! Efterårsferie værksted
For børn og deres familier
13.-16. oktober kl. 11-15

Er du til impressionisme, ekspressionisme eller lakrisme?! God kunst bliver ikke kun lavet med olie og pensel. Som Heerup gjorde det, laver vi slik-billeder med flotte former og farver. Malaco slik-bilen har allerede været her med mange kilo farverigt slik, så vi kan være klar til at byde dig og din familie velkommen én af dagene i ferien. Er du klar?! Pris pr. deltager: kr. 30,- inkl. entré til udstillingen Heerup og Cobra. For hele familien, ingen tilmelding.


Cobra og fantasiens dyr - omvisning for alle
Søndag 25. oktober kl. 11-12

Dyk ned i Cobra-gruppens brug af fabeldyr og andre fantasifulde væsener. Kom med når museets kunstformidler omviser for alle i den aktuelle udstilling "Heerup og Cobra".
Pris: kr. 45,- inkl. kaffe efterfølgende. Billetter købes på museet eller her på webshoppen inden 22. oktober. Print din ordrebekræftelse ud og medbring den til arrangementet - den fungerer som billet.

Masker - kreativ søndag
For børn og deres familier
Søndag 1. november kl. 11-15

Vi laver masker, man kan gemme sig bag, som er smukke eller kan skræmme! Vi arbejder to- og tredimensionelt samt kropsligt.
For hele familien. Ingen tilmelding. Pris pr. deltager kr. 30,- inkl. entré til udstillingen "Heerup og Cobra".

Heerup og avantgarden
Hele tre museer viser i 2015 sideløbende og relaterede udstillinger under det fælles tema Heerup og avantgarden. Tre udstillinger, der hver især kaster et nyfortolkende blik på Henry Heerups kunst og dens betydning i en nutidig kontekst. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum viser udstillingen Dane Fæ, der med et retrospektivt snit stiller skarpt på Heerups oeuvre i spændingsfeltet mellem høj- og lavkultur. Heerup Museum belyser i udstillin­gen Heerup og Cobra Heerups rolle i den europæiske Cobra-gruppe, og Sorø Kunstmuseum sætter med udstillingen Heerup og Mertz. Skrammel-avantgarde fokus på de to kunstneres rødder i dada­ismen og de fælles bestræbelser i deres meget forskellige virke. Udstillingerne ledsages af en antologi, der som en selvstændig forskningspublikation nytænker Heerup og tager hans produktion alvorligt i en avantgarde teoretisk sammenhæng.