Lige nu

Forårsmarked 7. - 8. maj kl. 11-16
Denne maj-weekend er der god grund til at slentre en tur forbi Rødovregaard og Heerup Museum, som i samarbejde med lokale foreninger byder velkommen til det årlige forårsmarked, hvor du kan møde en masse eksperter på hver deres område, foretage indkøb til et inspirerende have- og udeliv, bytte planter, lytte til inspirerende oplægsholdere i ”Det Grønne Kvarter” og møde høns på gårdspladsen. – Det er Mors Dag 8. maj, så tag mor, mormor, din veninde eller kone under armen og nyd en dejlig dag sammen. Man kan bl.a. møde stenhuggere, trædrejere, honning, chokolade, spiselige blomster, løg, stiklinger, planter, aloe vera, Frøsamlerne, keramik, filt, fuglekasser, fortællinger om flora, fauna og bier ved Damhussøen og meget mere. Der er gratis adgang til Heerup Museum og Forårsmarkedet for alle. Boderne modtager ikke dankort. Husk kontanter.

Café. Hvil benene i caféen, hvor der kan købes mad og drikke samt kaffe og kage.
Også for børn. Mød hønsene på gårdspladsen og leg med i hønse-skidnings-konkurrencen.
Byt din knold. På forårsmarkedet forefindes en stand, hvor alle frit kan aflevere og/eller bytte knolde, stiklinger og planter. Sæt plantenavn, dyrkning mm. på knolden og glæd den, du bytter med.
Grønne diskussioner. Ca. hver hele time vil passionerede oplægsholdere invitere dig til at blive lidt klogere på deres håndværk, fx hvordan man drejer en hat i træ, hvilke fif en tidligere Danmarksmester i fyldte chokolader kan give eller noget helt tredje, der fanger din interesse i ”Det Grønne kvarter”. Eksperter, inden for hver deres fagområde, holder et inspirerende 15 minutters oplæg, - du er velkommen til at spørge ind undervejs. Se programmet herunder:



Lørdag 7. maj
Kl. 13.00-13.15

Trædrejning v/ Knud Jeppesen. Kan man have en hat på lavet af træ?! Ja, det kan man godt ifølge Knud. Hør historien om hvordan det hele startede og om hvordan hattene bliver til på en enkelt dag. Og så er hatten lettere end en filthat - mærk selv!
Kl. 14.00-14.15
Draperiet v/ Karina Kristiansen. Karina Kristiansen fra www.draperiet.dk viser hvordan man draperer. Draperingsteknikken blev i 1920erne opfundet af den franske modedesigner Madeleine Vionnet. Karina har altid været fascineret af tøj med draperinger, og derfor er drapering et gennemgående tema i mange af hendes kjoler, jakker, nederdele, bluser og sjaler. Ved drapering udarbejdes mønstret til modellen i stof på gine, hvor det er muligt frit at forme de folder og fald, som stoffet giver.
Kl. 15.00-15.15
Opdateres løbende

Søndag 8. maj
Kl. 13.00-13.15

Keramikhuset v/ Anette Nørregaard Christiansen. LER - det guddommelige materiale, som starter med at være blødt og formbart, og som ovnens 1.260 grader forvandler til hårdbrændt stentøj. Kom og hør om processerne i det ældgamle håndværk, hvor begitning og glasurer er så afgørende for det færdige udtryk.
Kl. 14.00-14.15
Fyldt chokolade v/ Nicolaj Wium. Nicolaj Wium er tidligere Danmarksmester i fyldt chokolade. Han vil fortælle om chokolade, dens temperering og dens fyld. Han vil redegøre for temperatur-zonerne i den perfekte chokolade. Kom og vær med - det kunne være, der var en smagsprøve!
Kl. 15.00-15.15
Stenhuggerforeningen Granitten v/ Henning Nielsen. Henning fortæller om glæden ved at hugge i sten og hvordan man overhovedet kan komme i tanke om det i en storby! Få tips til hvilket værktøj, du skal bruge, og hvad det koster for at komme i gang. Hør også om stenen som et ubeskrevet blad, om inspirationen fra Heerup, hvorfor det er vigtigt at skabe og ikke mindst om Knallertbanen, hvor Stenhuggerforeningen holder til og gerne vil have flere medlemmer.


Mors Dags brunch UDSOLGT
Søndag 8. maj kl. 10-11

Glæd din mor, svigermor, mormor eller en anden dejlig kvinde med en hyggelig morsdags-brunch i rammerne af det årlige Forårsmarked og få en skøn oplevelse sammen. Vi serverer en let brunch ledsaget af velkomst v/ museets leder Anni Lave Nielsen. Når maverne er fyldte og snakken er i gang, er det tid til at besøge de mange inspirerende boder på Forårsmarkedet, der åbner kl. 11. Billetter kr. 100,- pr. person for brunch. Max 32 deltagere. Billetter købes i museets webshop eller på museet inden 2. maj. Print din ordrebekræftelse og medbring den til arrangementet – den fungerer som billet.