ButikMotivets Magt - Henry Heerup 1907-93

• Biografi - udgivet 16. september 2015

Kr. 349,- KØB


Nu er biografien om en af Danmarks mest folkekære kunstnere kommet. Gennem 350 farverige og tæt illustrerede sider, følger vi Heerups liv, karriere og kunst fra barndommen på Nørrebros Runddel, over 1930erne i rollen som fremadstormende avantgardekunstner til rollen som selvudnævnt formand for nissernes fagforening, der skabte motiver til alt fra the-dåser til husgavle.

Som en hverdagens Klods-Hans erobrede Heerup folks hjerter og ikke mindst pladsen over sofaen eller i venteværelset, som mange steder stadig er prydet af hans farverige, symbolladede motiver. Heerups værker blev alle til i haven i Rødovre, hvor Heerup iscenesatte kunst og liv som et stort selvgroet, folkeligt træ med rødderne nede i den nordiske ornamentik og kronen i det 20. århundredes avantgarde. Selv opfattede Heerup sig mest af alt som vogter af den gode hverdag og friheden til at skabe frit.

Bogen kan købes i museumsbutikken på Heerup Museum, på museets webshop, i alle landets boghandler og på udvalgte kunstmuseer.
God fornøjelse!


Museumsleder Anni Lave Nielsen, Heerup Museum. 350 sider. Over 200 farvegengivelser. Hardcover med ryg i blåt lærred. Format 24,5x30,5 cm.